Siirry suoraan sisältöön

Valmiussuunnittelun ja häiriötilanteisiin varautumisen ammattilainen

Pekka Raittila

Olen valmiussuunnittelun, varautumisen ja turvallisuuden ammattilainen. Koulutukseni olen saanut Iso-Britannian puolustusministeriön alaisessa Cranfield Universityssä. Opintolinjanani oli kansainvälisen turvallisuuden ja kehitysyhteistyön maisteriohjelma (MSc) Security Sector Management.

Olen tehnyt usean kunnan valmiussuunnitelmarakenteet, mm. Tampereen kaupungin valmiussuunnitelman sekä asiaan kuuluvan valmiusmanuaalin kaupungin liikelaitoksille; Pirkkalan kunnan valmiussuunnitelman sekä päivittäistavarahuollon suunnitelman. Lisäksi olen tehnyt Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin valmiussuunnitelman sekä paikallisosastojen valmiussuunnitelmia. Katso Referenssit -sivulta tarkempi luettelo toteutetuista kohteista.

Minulla on kokemusta monelta alalta sekä yksityiseltä, julkiselta että kolmannelta sektorilta.

Valmius- ja varautumis-suunnitelmat

Katso Palvelut -sivulta tarkemmin ideoita siitä mitä kaikkea voimme yhdessä saada aikaan; suunnitelmat ja konsultointi häiriötilannevarautumis- ja valmiusasioissa ovat erikoisalaani. 

Lisävaihtoehtoja

Päätavoitteenani on aina suunnitelmien toimivuus ja selkeys, päivitettävyys sekä päällekkäisyyden vähentäminen. Kun suunnitelmat tehdään kokonaisuus huomioiden, saadaan ne myös toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tarvittavat toimenpiteet toteutetaan aina ennalta sovitusti, mutta myös lisätoimien järjesteleminen onnistuu sikäli kun tarvetta ilmenee.

VIRVE-toimintojen järjestely ● hälytysjärjestelyt ● ohjeistukset ● manuaalit ● päivittäistavarahuollon suunnitelmat ● harjoitusten koordinointi ● suunnitelmarakenteen uudistukset ● pelastussuunnitelmat ● tilannekuvanhallinnan järjestely ● …